Jan Chardet
Jan Chardet
Jan Chardet
Jan Chardet
Jan Chardet
Jan Chardet
Jan Chardet
Jan Chardet

Vloerverwarming

J
an Chardet vloerverwarming is meer dan alleen warme voeten.
Dit is geen overbodige luxe als u vloerverwarming vergelijkt met andere verwarmingsbronnen. Er zijn verschillende voordelen te noemen; Zo wordt uw vloer bijvoorbeeld gelijkmatig verwarmd, waardoor de warmte gelijkmatig over uw woonkamer verdeeld wordt. Dit houdt in dat de thermostaat een graadje lager gezet kan worden en dit kan u wel een energiebesparing van 10 tot 15% opleveren. Tevens is vloerverwarming ideaal om ruimte, die anders ingenomen wordt door een radiator, uit te sparen. Ideaal voor ruimtes zoals de badkamer.

Waar kiest u voor?

De vloer als hoofd- of bijverwarming?
Vloerverwarming kunnen we op verschillende methodes toepassen, namelijk als hoofdverwarming of als bijverwarming. Als u in een bestaande woning kiest voor bijverwarming blijven er altijd een paar radiatoren staan. Hoeveel radiatoren en op welke plaats deze nodig zijn hangt helemaal van
u en uw woning af en hoe deze geïsoleerd is. Bij een goed ingericht vloerverwarmingssysteem als hoofdverwarming zijn er geen radiatoren meer nodig.

Het opbouwen van vloerverwarming

Vloerverwarming kunnen we in twee verschillende methodes opbouwen namelijk: de vloerverwarming op draadstaalnetten, isolatie- of noppenplaten plaatsen op de bestaande vloer of de vloerverwarming in de bestaande afwerkvloer in-frezen.
De methode voor het in-frezen wordt vaak gekozen in verband met hoogte verlies. Immers bij plaatsing van de vloerverwarming op de bestaande vloer moet er nog een afwerkvloer gesmeerd worden. De afwerkvloer moet minimaal 3cm dik zijn om te kunnen frezen.
In de bestaande afwerkvloer kunnen vaak leidingen lopen, zoals waterleiding, gasleiding en verwarmingsleiding, vaak kan dit dan een probleem zijn waardoor er niet gefreesd kan worden. Soms liggen de leidingen zo diep dat er makkelijk overheen gefreesd kan worden, maar voor alle zekerheid adviseren wij u de leiding op te zoeken

  

Wij hebben een uniek concept, wij leveren en monteren uitsluitend de beste materialen tegen de scherpste prijs

  

Jan Chardet-Loodgieters

Noorddijk 114
1525 PZ Westknollendam

Tel. 075-6289176

0655771099